verbond belangenbehartiging vervolgingsslachtoffers

Wordt donateur
15 april 2022 interview nieuws podcast

Flory Neter en Leo van Gelderen over het VBV en nog veel meer in een podcast van ‘The PrisonShow’.

Prisonshow podcast.  Edwin Kleiss en Frans Douw interviewen VBV-bestuursleden
Flory Neter en Leo van Gelderen

VBV-voorzitter Flory Neter en bestuurslid/redacteur Leo van Gelderen tijdens het interview  op 8 april 2022
foto Edwin Kleiss

Podcast #138 ’Zoveel jaar na WO2 is nog steeds niet alles geregeld’ Flory Neter-Polak & Leo van Gelderen – Stichting VBV.

Over de ‘Prisonshow’ nr. 138 en wat deze podcast inhoudt schrijven de interviewers:

In deze Prisonshow spreken gasten over onrecht en hoe dat van persoon op persoon en van generatie op generatie wordt doorgegeven, meestal aan slachtoffers en nabestaanden die part nog deel hadden aan het onrecht dat daders werd aangedaan. Vandaag besteden we aandacht aan de belangenbehartiging van vervolgingsslachtoffers. Mensen die te maken kregen met het geweld en het onrecht in de tweede wereldoorlog.

Het VBV (Verbond Belangenbehartiging Vervolgingsslachtoffers) is een ‘vakbond’ die opkomt voor de belangen van de vervolgde overlevenden van de tweede wereldoorlog uit Europa en voormalig Nederlands Indië.

Zij helpen bij alle zaken die gerelateerd zijn aan herstelbetalingen en/of tegemoetkomingen. Het gehele veld van uitkeringen die gerelateerd zijn aan WO-II wordt door het VBV gemonitord. Verder onderhouden zij op regelmatige basis de contacten met alle uitbetalende instanties.

Om deze podcast te beluisteren klik op: https://prisonshow.podbean.com/e/138-zoveel-jaar-na-wo2-is-nog-steeds-niet-alles-geregeld-flory-neter-polak-leo-van-gelderen-stichting-vbv/
Op de pagina die dan verschijnt kunt u klikken op de rode driehoekige startknop onder in het zwarte blok