verbond belangenbehartiging vervolgingsslachtoffers

Wordt donateur
29 december 2020 column nieuws

Beste wensen namens het VBV-bestuur, alternatief verpakt in een column door voorzitter Flory Neter

Gelukkig 2021….pfffff

Corona viert nog steeds hoogtij en we wachten met smart op een vaccin dat ons van de ellende moet gaan verlossen zodat we elkaar weer in de armen kunnen sluiten en een knuffel kunnen uitdelen aan diegene die het fijn vindt om te worden geknuffeld.
Voor mij is echter een ding zeker: “Ik deel nooit meer drie zoenen uit aan mensen die ik nauwelijks ken en ik wens deze ook niet meer ontvangen.” Gewoon weer heerlijk terug naar het beleefde handen schudden; die kan je tenminste boenen desnoods tot de vellen erbij hangen. Hoe vaak ben ik niet op bijeenkomsten geweest waar ik, beeldig opgemaakt en van veel mascara voorzien, werd afgelebberd door gretige lebberaars. Wassen was er niet bij en mijn mascara is nog steeds niet waterproof.

Kortom, thuis met zijn tweetjes vanwege de lockdown overwegen we wat een lekkere kerstmaaltijd zou kunnen zijn. Het resultaat echter van onze culinaire brainstorm bracht ons terug naar moeders keuken. De ultieme kerstmaaltijd werd dus kippensoep met matzeballen en viskoekjes.
Aangezien we nog matzes overhadden die de fase van knapperigheid allang voorbij waren en het maken van matzeballen eigenlijk betrekkelijk simpel is, waren  eitje, uitje, en gember en de matzes samen met wat lekkere bouillon zo gekneed. Hetzelfde gold voor de viskoekjes. Vis in de vriezer, peterselie in overvloed, uien in de uienpot en een kruimige pieper van de aardappelboer die onze buurman is.
Ik kan u vertellen dat we heerlijk hebben gegeten maar zoals ik al eens eerder schreef, vaak is de bijvangst het leukst.
Natuurlijk hadden we te veel deeg gemaakt voor de matzeballen . Wat een zegen, want zo werd ‘Matze Bella Fritata Neteriana’ geboren oftewel de Neterbal.
Al eens geprobeerd om uw dierbare matzeballen te frituren? Ze mogen dan natuurlijk niet eerst in de soep hebben gedreven. Gewoon balletjes draaien van het deeg en hop de frituur in. Een aanrader. Er ontstaat een heerlijk borrelhap die iets weg heeft van een nasibal maar die absoluut verfijnder is. Je kunt er wat Parmezaanse kaas of wat gehakt aan toevoegen of iets anders. De bal zal niet meer weg te denken zijn van onze kerst- en nieuwjaarsborrel.

Met groot optimisme verheug ik mij samen met u allen op een Coronavrije omgeving en zoals ik begon, onbekenden zoen ik niet meer. Maar…….. waarschijnlijk wil niemand meer door mij worden gezoend……er hangt immers een verdedigende walm van gefrituurde matzeballen om mij heen. Zo worden gefrituurde matzeballen misschien wel het beste middel tegen Corona.
Namens het bestuur wens ik een ieder een geweldig 2021 waarin al het goede terugkomt, waarin het gezond verstand prevaleert en waarin wij weer normaal samen kunnen komen.
Flory Neter, voorzitter