verbond belangenbehartiging vervolgingsslachtoffers

Wordt donateur
15 december 2011 geschiedenis nieuws

Javapost

Javapost.nl is een website waarvan de link al heel lang op de site van het VBV staat. ‘Javapost’ wordt altijd met grote belangstelling geopend en gelezen. Nu echter bestaat er een mogelijkheid om zich te abonneren op de informatie van Javapost waardoor u automatisch deze ‘post’ ontvangt.
De Javapost is een site die foto’s, verhalen, enz. bundelt en u deelgenoot maakt van de verborgen en privé achtergronden van de geschiedenis over voormalig Nederlands Indië.

Over de maker Bert Immerzeel
Een oud sigarenkistje met familiefoto’s uit de jaren 1920 en 1930, gevonden op het Waterlooplein, was het begin.
Een paar uur na de vondst van dit kistje zat Immerzeel thuis met de foto´s en heel veel vragen. Wie waren deze mensen? Waar woonden ze? Leefden ze nog? Hoe kwamen deze foto´s op het Waterlooplein?
Hij las de foto´s als een boek met ontbrekende pagina´s en probeerde zich daarbij een voorstelling te maken van het achterliggende verhaal. Bij Immerzeel werd een niet meer te stuiten interesse gewekt waardoor deze toevallige vondst op het Waterlooplein uiteindelijk leidde tot het maken van de website Javapost.
De redactie beveelt deze site met groot enthousiasme aan en abonneren kan nu dus ook; zie daarvoor www.javapost.nl en klik op ‘sign me up!’