verbond belangenbehartiging vervolgingsslachtoffers

Wordt donateur
2 november 2020 artikel-2-uitkeringen claims-conference nieuws

Claims Conference verruimt uitkeringsvoorwaarden voor partners van overleden Artikel-2 gerechtigden

Verruiming voorwaarden voor weduwe of weduwnaar van Artikel-2-fonds gerechtigden

Eerder dit jaar berichtte het VBV op deze website dat een weduwe of weduwnaar van een Artikel-2-fonds-gerechtigde nog aanspraak kan maken op een aanvullende uitkering vanuit het Artikel-2-fonds van de Claims Conference. Het gaat daarbij om het doorbetalen van de uitkeringen gedurende negen maanden na het overlijden. Deze uitkeringen gedurende negen maanden na het overlijden van de partner worden in drie tranches uitbetaald.
D
e tot nu toe geldende voorwaarde dat de partner moest zijn overleden op of na 01-01-2020 is komen te vervallen.

De Claims Conference heeft begin november aan alle weduwen of weduwnaars, die in hun systeem bekend zijn, hierover een informatiebrief gezonden. Daarin wordt deze verruiming van voorwaarden bekend gemaakt en tevens aangegeven dat een aanvraag kan worden ingediend.

Een aanvraagformulier ontbreekt echter bij deze informatiebrief. Het VBV heeft daarom contact opgenomen met de Claims Conference  en deze  formulieren met bijbehorende toelichting opgevraagd. U vindt al deze papieren in de pdf hieronder welke u kunt openen en afdrukken door te klikken op het icoontje hieronder:
https://vbvinfo.nl/wp-content/uploads/2020/11/English-Spouse.pdf