verbond belangenbehartiging vervolgingsslachtoffers

Wordt donateur
15 april 2020 artikel-2-uitkeringen claims-conference nieuws

Claims Conference: Bewijs van in leven voorlopig acht weken opgeschort.

Claims Conference, Artikel-2-fonds en ‘Bewijs van in leven zijn’

De Claims Conference (CC) laat weten dat men zich geen zorgen hoeft te maken indien met in april geen verzoek ontvangt om het gebruikelijke ‘Levensbewijs’ in te sturen.
In de afgelopen jaren, stuurde de CC doorgaans eind april zo’n verzoek aan een ieder die een Artikel-2-uitkering ontving. Dit ‘Levensbewijs’ diende daarna getekend en geautoriseerd te worden teruggezonden.
Wegens de COVID-19-crisis is het versturen van dit levensbewijs voor het jaar 2020 ten minste met 8 weken uitgesteld. Na deze 8 weken wordt nader bepaald of het ‘Levensbewijs’ op een veilige manier door u kan worden verkregen en naar de Claims Conference kan worden verzonden.

Maakt u zich dus geen zorgen als u uw in april het gebruikelijke verzoek om te bewijzen dat u leeft niet per post ontvangt.

Als u in contact bent met andere rechthebbenden die mogelijk geen toegang hebben tot deze informatie en onze e-mails, wees dan zo vriendelijk om hen ervan op de hoogte te stellen dat het insturen van levensbewijzen voor het Artikel-2-fonds tijdelijk is opgeschort en dat zij zich geen zorgen hoeven te maken. Houd er rekening mee dat dit alleen geldt voor en verwijst naar het proces van het jaarlijkse levensbewijs voor het Artikel-2-fonds en niet naar andere pensioenprogramma’s.

Wij wensen u en uw dierbaren een ‘Blijf gezond’.