verbond belangenbehartiging vervolgingsslachtoffers

Wordt donateur
5 april 2021 zoom-bijeenkomst

Dr. Raymund Schütz op 11-04-2021 in VBV-Zoom-bijeenkomst over ‘De traagheid van het rechtsherstel’

Digitale lezing Raymund Schütz: ‘De traagheid van het rechtsherstel’

Het VBV houdt op zondag 11 april 2021 weer een digitale Zoom-lezing! Om 11 uur (Nederlandse tijd) geeft gastspreker Raymund Schütz een lezing met als onderwerp ‘De traagheid van het rechtsherstel’. Kijk en luister mee!

Raymund Schütz is rechtshistoricus en studeerde af op de informatieanalyse van de Joodsche Raad-cartotheek. Hij promoveerde in 2016 op de rol van het notariaat bij de ontrechting van Joodse burgers (‘Kille mist’ gepubliceerd door Boom, Amsterdam).
Zijn publicaties gaan over oorlogsarchieven, de Joodsche Raad en over de juridische aspecten van de Jodenvervolging en het rechtsherstel. Gedurende 18 jaar was hij archiefhistoricus in het Oorlogsarchief van het Nederlandse Rode Kruis. Tegenwoordig is hij zelfstandig historicus.

Het thema van zijn voordracht op de 11de april is “De traagheid van het rechtsherstel”. In die bijdrage analyseert Schütz hoe het komt dat de Nederlandse overheid en andere organen, waaronder NS, Rode Kruis, en notarissen pas na lange tijd akkoord gaan met allerlei vormen van “moreel” rechtsherstel.

Heeft u zich nog niet aangemeld en bent u geïnteresseerd of is iemand in uw omgeving geïnteresseerd? Meld u aan en stuur een e-mail naar: info@vbvinfo.nl >>>>> U ontvangt daarna een antwoord met nadere gegevens.