verbond belangenbehartiging vervolgingsslachtoffers

Wordt donateur
4 maart 2022 nieuws

VBV steunt hulp aan vluchtelingen, vervolgden en slachtoffers van Russisch geweld in Ukraine

Oekraïne, hulp nu het nog kan

De herinnering aan wat zich nog geen 100 jaar geleden vóór en tijdens WO-II afspeelde en wat zich nu weer lijkt te herhalen, deed het VBV besluiten om €1250 te doneren aan de organisatie ‘Mishpacha’, een Joods wees-, bejaarden- en vluchtelingenhuis in Odessa.
Met man en macht probeert men daar kinderen en volwassenen in veiligheid te brengen via Boekarest naar Berlijn. Het VBV probeert ook dagelijks contact te onderhouden met deze organisatie die tot nu toe 120  kinderen en zo’n 1000 volwassenen in veiligheid heeft weten te brengen. Mocht u willen bijdragen aan deze kostbare maar uiterst noodzakelijke operatie, log dan in op de website: https://www.mishpachaorphanage.org/emergency

>Maar mocht dat niet lukken dan kunt u doneren via het VBV. Stort dan uw bijdrage op de VBV-bankrekening:
NL47 INGB 0005063253 <> BIC: INGBNL2A en vermeld daarbij “Oekraïne”.
Het VBV zorgt er voor dat uw bijdragen bij de juiste organisatie en mensen terecht zullen komen.

Behalve aan bovengenoemde instelling heeft het VBV ook €500 gedoneerd aan Stichting OpenDoorUkraine.NL.
Zoals u wellicht heeft gelezen is Joris Voorhoeve (voormalig minister van defensie) voorzitter van de Raad van Toezicht van deze stichting. Hijzelf reed enkele dagen geleden naar de Pools-Oekraïense grens om vluchtelingen bij te staan en op te halen.
‘Open Doors Ukraine’ wil door fondsenwerving hulp bieden aan de slachtoffers; u kunt dit werk steunen door uw bijdrage te storten op:
NL  NL63 ABNA 0844191299 <> Bic: ABNANL2A t.n.v. Stichting OpenDoorUkraine onder vermelding van  “Noodhulp Oekraïne”.