verbond belangenbehartiging vervolgingsslachtoffers

Wordt donateur
14 september 2023 nieuws

Invalide deelneemster VBV-bijeenkomst zwaar gedupeerd door Amsterdams parkeerbeheer.

Bureaucraten van Parkeerbeheer slepen auto ten onrechte weg, toch moet gedupeerde 400 euro boete betalen

Een van onze vaste gasten/donateurs is Johanna Sacksioni. Johanna woont weliswaar in Gent in België maar dat belemmert haar niet om naar onze jaarlijkse bijeenkomst te komen. Omdat ze op tijd bij de bijeenkomst aanwezig wilde zijn had ze de avond ervoor een kamer geboekt in het Casa Hotel. Omdat ze in het bezit is van een invalidenparkeerkaart, parkeerde ze haar auto keurig op de daarvoor beschikbare invalideparkeerplek. Daarbij heeft ze als Belgische ook nog een vergunning om in Amsterdam te parkeren. Tot zover leek alles goed.

Totdat ze zondagochtend ontdekte dat haar auto weg was. Haar eerste logische gedachte was: ’Mijn auto is gestolen.’
Dus de politie gebeld. Die kwamen naar de plaats van het onheil. Ze schrijft: ,,De politie was zeer vriendelijk en belde overal naar toe. Uiteindelijk kwamen de agenten er achter dat mijn auto ’s nachts met een takelwagen van Parkeerbeheer Amsterdam was weggesleept. Terwijl ik een vergunning heb om overal in Amsterdam te parkeren. Maar ze hadden mijn parkeerkaart niet gezien.”

Daarmee denk je is de kous af en krijg je met de welgemeende excuses je auto terug. Maar zo werkt Parkeerbeheer in de hoofdstad niet. Zelfs een verklaring van de politie waarin stond dat Johanna in haar recht stond, werd opzij geschoven en was aan dovemansoren besteed. Johanna moest eerst voor de overtreding die ze niet had begaan, ter plekke een boete van 400 euro betalen. Met de belofte dat ze het geld terug kon krijgen, mits daarvoor de nodige formulieren worden ingevuld. Een staaltje bureaucratie over het hoofd van een invalide bezoekster. Amsterdam op zijn smalst.
Leo van Gelderen