verbond belangenbehartiging vervolgingsslachtoffers

Wordt donateur
27 oktober 2023 antisemitisme-racisme column

Column van VBV-voorzitter Flory Neter

Woede en waardigheid 

Wij proberen u iedere dag te berichten over emoties , visies en situaties. De ene visie zal u irriteren en de andere zal een balsem zijn. Intussen probeer ook ik met u te delen wat mij bezig houdt.

Helft mensheid slachtoffer
Al die mensen met goed bedoelde (?) raadgevingen waar niemand op zit te wachten. Hamas en Israël zullen daar hun oren niet laten hangen. Ik denk aan ambtenaren die compassie hebben met Gazanen maar wel de toeslagenaffaire aan hen voorbij lieten gaan.
De vloggers, bloggers en influencers die hun kennis halen van ‘Tik Tok’ en alternatieve kanalen laten hun gebrek aan kennis de vrije loop. Hier wordt het antisemitisme nieuw leven ingeblazen.
Zij denken partij te kiezen voor de verdrukten op aarde, maar de Ayatollahs en hun aardse afgezanten als Hamas, Hezbollah, Isis, enz., hebben niets moois met de slachtoffers. Evenmin met onschuldige Gazanen. Het leven op aarde is immers een tijdelijk verblijf dat slechts één doel dient:  Ayatolla’s en hun filiaalhouders hun perverse spel van religieuze suprematie laten verwezenlijken.
Zelfstandige denkers, filosofen en liberalen passen daar niet in.  Dat vrouwen, oftewel 50% van de mensheid, tevens slachtoffer zijn van deze baardige doctrines, gaat kennelijk voorbij aan het brein van deze vrouwelijke Tiktokkers.

Waardigheid blijkt schoner dan woede
Ik blijf dicht bij huis en zie de woede bij pro-Palestina demonstranten; onwillekeurig vergelijk ik dat met de sfeer van de pro-Israël-demonstratie, die een waardige uiting van solidariteit met Israël was. Na het leggen van de bloemen, die enkele minuten daarna zouden worden bespuugd en vertrapt, werd ons verzocht om de Dam vooral schoon achter te laten.
Ik weeg  die woede en waardigheid tegen elkaar af en concludeer dat het gif van Hamas nu ook door de aderen van onze samenleving vloeit. Wij en meer dan 3000 anderen lieten de Dam keurig achter; het schenden van de Davidster van bloemen door onze woedende jeugd doet daar niets aan af.
Onze samenleving wordt er niet leuker op en wij hebben daar part noch deel aan.
De waardige demonstratie op de Dam is ‘Metafoor’ voor een nieuwe realiteit. Het braafste jongetje van de klas, versus de onwetenden met het gif van Hamas.
Intussen houden wij contact, houden elkaars hand vast en hopen op de dag dat de zon weer opkomt, op de dag dat vogeltjes, beter gebekt, hun liedje van verdraagzaamheid zingen.
Flory Neter